In het Groninger Museum

Je eigen schilderij in het Groninger Museum? Welke kunstenaar droomt er niet van? Toch werd het voor mij realiteit door een fantastische actie van 3FM. Lees op deze pagina hoe, wat en wanneer!

In de Ochtendshow ging het op een bepaald moment over een museum in het Duitse München. Een medewerker daar had illegaal een spijkertje in de muur van het museum geslagen om daar zijn eigen werk op te hangen. Dat bracht 3FM-dj Wijnand op een idee: wat als we, legaal, regelen dat jouw werk deze héle zomer in het Groninger Museum komt te hangen.

En dat werd dus geregeld. De actie leverden honderden inzendingen op en de jury, met daarin o.a. algemeen directeur van het Groninger Museum, Andreas Blühm, en depotbeheerder Marlon Steensma maakte een keuze voor 2 werken, waarvan dus 1 van mijn hand!

Op dinsdag 11 juni 2024 waren Wijnand en Lideke van 3FM erbij om de onthulling van het schilderij bij te wonen. Ook werd er verslag gedaan door RTV Noord van het moment van afleveren van het werk bij het museum. 

Lees meer over deze actie, de andere winnaar en bekijk het item van RTV Noord via onderstaande links. 

Item RTVNOORD Persbericht 3FM

De jury over mijn werk: “Dit schilderij zou zo tussen de werken van de Groninger kunstenaarsgroep De Ploeg kunnen hangen, de kleurstelling en het onderwerp is passend. Een boom in een landschap dat met verve is geschilderd.”

Nu hangt het werk dus inderdaad in de zaal met de collectie van De Ploeg. Haast niet te bevatten, maar geweldig leuk om mee te maken. Tot in ieder geval 1 september kun je het bekijken in het Groninger Museum.