OVER ARD

Iedereen beleeft de werkelijkheid op een eigen manier. Wat je ziet wordt bepaald door wie je bent en door je ervaringen. Mijn werk is een impressie van de werkelijkheid, ingekleurd naar de beleving van het moment.

In de afgelopen jaren heb ik als ondernemer gewerkt aan huisstijlen, drukwerk, illustraties, prentenboeken en allerlei eigen projecten. Vormgeving heeft hierin altijd centraal gestaan, maar het werd tijd om wat meer buiten de lijntjes te kleuren. Vandaar dat ik in 2023 gestart ben met schilderen, om op een nieuwe manier uiting te geven aan mijn creativiteit. Elke dag is anders. Het licht is anders, de kleuren zijn anders, de wolken zijn anders. Door te schilderen probeer ik iets van die veelzijdigheid van het leven te vangen in een uniek beeld dat blijft.  

Als geboren Rotterdammer ben ik al meer dan 25 jaar geleden naar het Groninger land verhuisd. De rust, ruimte, het prachtige licht en de bijzondere luchten hebben me altijd aangesproken. Het noordelijk landschap staat dan ook centraal in het werk dat ik maak. Inspiratie vind ik in de kleuren en werkwijze van de Groninger kunstenaars van De Ploeg en impressionisten uit verschillende periodes. Mijn stijl kun je kenmerken als dynamisch en kleurrijk.

Voorbereidende schetsen maak ik vaak in zwart-wit. Daarna bouw ik het schilderij op in diverse dikke lagen verf. Het mengen doe ik deels op palet en deels rechtstreeks op het schilderij, zodat er veel kleurschakeringen zichtbaar blijven in een uniek eindresultaat.  

Heb je interesse in de ontwikkeling van mijn werk? Volg me dan via Instagram of stuur een bericht

Ard Huizinga